Халық пен билік арасындағы кері байланысты орнатуда «е-Өтініш» ақпараттық жүйесінің рөлі - Кусманова, М.Р. ("Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті" КЕАҚ баспасы, 2022)
Мақалада қоғам мен билік арасындатиімді коммуникацияны орнату мәселелері, азаматтардың өтініштермен билік органдарына жүгіну институтының маңызықарастырылады. Қазақстан Республикасы тұрғындарының өтініштері мен шағымдарын қараудың сапасын қамтамасыз етудегі«е-Өтініш» ақпараттық жүйесінің рөліанықталады жәнежүйенің бірқатар артықшылықтары сөз болады. Сондай- ақазаматтардың электрондық өтініштерін қараудың шетелдік тәжірибесіне шолу жасалады.
Keywords: Электрондық үкімет; е-Өтініш; цифрлық технология; кері байланыс; электрондықөтініштер