Қала халқының демографиялық жағдайларына кері əсерін тигізуші факторлар - Кенжина, К.Д.; Кенжин, А.Д. (ҚарМУ баспасы, 2014)
Мақалада соңғы жылдардағы қалалардың экологиялық жағдайлары, олардың қала халқының, тіпті республика шеңберіндегі демографиялық жағдайларға кері əсері қарастырылған. Авторлар адамзаттың денсаулығына кері əсер етуші факторларды зерттеген. Соның негізінде экологиялық факторлардың рөлін анықтауды міндет тұтқан. Сондай-ақ Қарағанды қаласы Кардиология орталығының соңғы 8 жылдағы мəліметтері негізінде талдау жасалған
Факторы, неблагоприятно влияющие на демографическую ситуацию городского населения
Factors unfavorably influencing on demographic situation of urban population
Keywords: экологиялық фактор; демографиялық ахуал; қатерлі ісіктер; жүрек-қан тамыры жүйенің қабынуы; динамикалық көрсеткіш; негізгі факторлар