Əлемдiк көшi-қонның жiктелуi жəне оны құқықтық реттеу мəселелерi - Божқараұлы, А. (Қарму басп., 2017)
Қазіргі əлемде көшi-қон үрдісі өзiнiң күрделiлiгiмен ерекшеленедi. Себебi құқықтық сұрақтардан басқа, саяси, экономикалық, демографиялық, əлеуметтiк мəселелер туындап отырады, этногеографиялық жəне экономикадағы еңбек ресурстары мəселелерi орын алады. Заңнамалық реттеу көшi-қон үрдiсiн ұйымдастыру, оны реттеуде жəне құқықтық қамтамасыз етуде маңызды роль атқарады. Солардың ішінде заңнамалық қыры ерекше орынды иеленеді, себебі көші-қон үрдісін тиісінше ұйымдастыру, реттеу, құқықтық қамтамасыз етуден қоғамның өмір сүруі үшін мəні маңызға ие басқа да мəселелердің шешілуі байланысты болып отыр.
Классификация международной миграции и проблемы правовой регламентации
Classification of international migration and problems of legal regulation
Keywords: көшi-қон; көшi-қон түрлерi; қоныс аудару; еңбек көшi-қоны; көшi-қон факторлары; босқын; көшi-қон саясаты