Судебное реформирование в Республике Казахстан в рамках сотрудничества ЕС и РК - Нурлыбаева, Д.А.; Сарсембаев, М.А. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақалада тиімсіз сот жүйесі экономикалық жəне саяси реформалардың жолдарындағы бөгет болып табылатыны жəне тіпті, жетілмеген заңнамаға қарағанда, маңыздырақ рөл ойнайтындығы туралы талқыланған болатын. Негізінен, соттық реформа бұл инфрақұрылымның бір бөлшегі болып табылады, ал ол, өз кезегінде, Қазақстан Республикасын шынайы түрде өркениетті құқықтық мемлекетке айналдыратын қазақстандық реформалардың генераторы рөлін атқарады. In this paper, Judicial Reform in the Republic of Kazakhstan, discussed the need to recognize that an inefficient judicial system is an obstacle in the way of economic and political reforms, and far more important than even the imperfect legislation. By and large the judiciary is part of the infrastructure, which, as a kind of generator of the Kazakhstan reforms, would be capable of transforming Kazakhstan into a truly civilized, rule of law.
Keywords: внешняя политика; суверенитет; президент; европейский курс; интеграция; двустороннее сотрудничество; договор