Ə.Бөкейхан: халқы үшін жаралған тұлға - Өскембаев, Қ.С. (Ye.A.Buketov Karaganda State University Publishing house, 2016)
Мақала аса көрнекті қоғам жəне мемлекет қайраткері, «Алаш» ұлттық-демократиялық партиясының көсемі Əлихан Бөкейханға арналған. Автор Ə. Бөкейханның ХХ ғ. басындағы қоғамдық-ғылыми қызметіне жəне «Алашорда» ұлттық автономиялы үкіметінің төрағасы болған кезеңдеріне сараптама жасайды. Сонымен бірге оның ғалым, талантты публицист екенін сипаттайды. Ізденуші Əлихан Бөкейханды өзінің барлық ғұмырын қазақ халқының азаттығы мен саяси тəуелсіздігі үшін күреске арнаған ұлы тұлға деген пікірге келеді.
А.Букейхан: личность, рожденная для народа
A.Bukeikhanov: the person born for the people
Keywords: Əлихан Бөкейхан; 150 жыл; Алаш; Алашорда; aлаштанушы; қазақ зиялылары; Ұлт Кеңесі