ФИТОХИМИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ БОЛИГОЛОВА ПЯТНИСТОГО CONIUM MACULATUM ИЗ ПРЕДГОРИЙ ЗАИЛИЙСКОГО АЛАТАУ - Гемеджиева, Н.Г.; Курбатова, Н.В.; Кожамжарова, Л.С. (Изд-во КарГУ., 2009)
Іле Алатау бөктерінен жиналған шұбар убалдырған Conium maculatum L. (Apiaceae Lindl.) түріне фитохимиялық зерттеулер жүргізілді. Нəтижесінде органикалық қышқылдар, флавоноидтар жер үсті бөлігінде жəне тамырында жиналатыны байқалды. Жемістену кезеңінде (піспеген жемістерде) (1,75 %), гүлдеу уақытында (0,26), вегетация басталғанда (0,44 %) алкалоидтардың көп саны байқалды.
Keywords: ФИТОХИМИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ БОЛИГОЛОВА; CONIUM MACULATUM; ПРЕДГОРИЙ ЗАИЛИЙСКОГО АЛАТАУА