Гендерные аспекты полового образования и воспитания - Эшиев, А.К. (Изд-во КарГУ, 2012)
Мақала жастарға білім беру мен жыныстық тəрбиелеу мəселесін қарастыруға арналған. Қазіргі уақытта қырғыздардың дəстүрлі жыныстық мəдениеті біршама өзгерістерді басынан кешіруде, сондықтан осы мəселені жасөспірімдер мен ересектер шешуге атсалысуда. Автордың пікірінше, жастарға білім беру мен жыныстық тəрбиелеу мəселесін айқындау жəне шешу өте маңызды болып табылады. Осы мəселемен бірнеше институттардың айналысатындығына қарамастан, осы саладағы бірнеше мəселелердің бар екендігін айқындауға болады. The paper considers the problem of sex education. It is noted that the traditional sexual culture Kirghiz, changing, in which it is difficult to understand and to adults and teenagers. According to the author's current task is to identify problems and improve sex education and youth education. It is noted that, despite the fact that a number of institutions involved in this problem, there are many problems in this area.
Gender aspects of sex education and upbringing