Цифрландыру бүгінгі білім берудегі жаңа негізгі өзекті бағыт - Абрамов, Р.А.; Баткеева, Д.Р.; Теңізқызы, И.Д.; Жібек, С. ("Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті" КЕАҚ баспасы, 2022)
Цифрландыру инклюзивті экономикалық өсуді, оның ішінде білім саласын қамтамасыз етуде шешуші рөл атқарады және басқару жүйесіндегі маңызды құрал болып табылады. Қазіргі уақытта цифрлық экономика инклюзивті өсуді қамтамасыз ететін жаһандық басқару жүйесіндегі әлемдік көшбасшы елдердің рөлін айқындайды. Зерттеудің өзектілігі басқару жүйесінде инклюзивті өсудің цифрлық моделін қалыптастыру бойынша тиімді ұйымдастырушылық-басқарушылық және экономикалық тетіктерді қалыптастыру қажет. Цифрлық экономика тек мемлекеттің, экономиканың ғана емес, бүкіл қоғамның дамуының жаңа парадигмасын белгілейді. Бұл тұрақты инклюзивті өсуді қамтамасыз ете алатын, жаһандану жағдайында елдер арасында жинақталған теңгерімсіздікті жоюға көмектесетін модель.
Keywords: Цифрлық экономика; жаһандық басқару; инклюзивті өсу; менеджмент; жаңа бизнес-модельдер