Основные показатели и методы оценки эффективности инновационного проекта - Казбеков, Т.Б.; Каренов, К.М. (Изд-во КарГУ, 2011)
Жаңалықтарды жасау мен өндіріске енгізу нормативтік емес, жобалық тұрғыдан, сондай-ақ инновациялық жоба тиімділігін бағалаудың негізгі кезеңдері қарастырылған. Инновациялық жобаны жалпылама талдау нұсқасы зерттелген. Жоба тиімділігін бағалау негізіне ұсынылатын инвестиция көлемін жəне болашақ қаржылық түсімдерді өзара салыстырып талдау кажеттігі алынуы тиіс екендігі дəлелденген. Инновациялық жобаның тиімділігін бағалау тəсілдеріне айрықша көңіл бөлінген. Жобаны дисконттап бағалауға негізделген тəсілдерді қолданғанда барынша толық бағалау мүмкіндігіне қол жеткізуге болатындығы көрсетілген. Нақты кəсіпорынның деректері бойынша жоба тиімділігі көрсеткіштерін есептеу мысалы келтірілген. It is underlined that by working out and introduction of innovations the design approach is extended not standard, but. The basic evaluation stages of efficiency of the innovative project are considered. The variant of the generalized scheme of the analysis of the innovative project is studied. It is proved that the comparative analysis of volume of offered investments and the future monetary receipts should be put in a basis of an estimation of efficiency of the project. The special attention is given to methods of an estimation of efficiency of the innovative project. It is noticed that most full it is possible to estimate the project, applying the methods based on discounted estimations. According to the concrete enterprise the example of calculation of indicators of efficiency of the project is illustrated.