Бастауыш сынып оқушыларының функционалдық сауаттылығын дамытудағы педагогтің рөлі - Утегенова, С.М. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Мақалада бүгінгі күнгі білім беру жүйесі алдында оқушыны ойлануга үйрету,қай жаста болмасын алдынан шығатын түрлі проблеманы шешуге қажетті әрекет тәсілдерін үйрету міндеті туралы жазылған. Мазмұнында жеке тұлғаның құзыреттіліктерін дамыту мен қалыптастыруда нысандар мен құбылыстарды зерттеумен байланысты маңызы зор екені келтірілген.Бастауыш мектептердің жаңартылған білім беру бағдарламаларының ерекшеліктері кең ауқымды дағдыларды қалыптастыруға негізделгеніне бағытталған.
Keywords: сауаттылық бастауыш сынып; функционалдық сауаттылық