Развитие творческих идей академика Е.А.Букетова в области химии халькогенов в КарГУ - Рустембеков, К.Т. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақала Ұлттық ғылым академиясының академигі, техника ғылымдарының докторы, профессор, КСРО Мемлекеттік сыйлығының лауреаты, Бүкілодақтық жазушылар ұйымының мүшесі, Қарағанды мемлекеттік университетінің негізін қалаушы жəне тұңғыш ректоры Евней Арыстанұлы Бөкетовтың туғанына 85 жыл толуына арналған. Аса көрнекті энциклопедист-ғалым академик Е.А.Бөкетов химия жəне металлургия саласындағы бұрынғы КСРО жəне шет елдерге кең танымал ірі маман болатын. Е.А.Бөкетов ғылыми жұртшылыққа белгілі халькогендер жəне халькогенидтер химиясы мен технологиясы саласындағы зерттеулердің қазақстандық мектебінің жəне аттас проблемалық зертхананың негізін қалаушы болып табылады. Жұмыста академик Е.А.Бөкетовтың халькогендер химиясы саласындағы творчестволық идеяларының, қазір оның есіміндегі Қарағанды мемлекеттік университетінде даму жолдары баяндалады. The article is devoted to 85th anniversary of academician of National Academy of Sciences, the doctor of technical sciences’, professor, the Soviet Union’s State Prize winner, the member of All-Union’s organization of writers, the founder and the first head of Karaganda State University Evnei Arystanovich Buketov. Outstanding scientist, academician E.A.Buketov was a famous specialist in the field of chemistry and metallurgy; he was well-known in the former Soviet Union and abroad. E.A.Buketov is the founder of universally recognized kazakhstani school of research in the field of chemistry and technology of chalcogens and chalcogenydes and problematic laboratory of the same name. In this work the ways of development of creative ideas of academician E.A.Buketov in the field of chemistry of chalcogens in Karaganda State University which nowadays has his name, are shown.
Development of creative ideas of academician E.A.Buketov in the field of chemistry of chalcogens in Karaganda State University
Keywords: Букетов Евней Арыстанович; член Национальной Академи наук; лауреат Государственной премии СССР; юбилей; биографический; Химико-металлургический институт; Карагандинский государственный университет имени Е.А.Букетова; химический факультет; ученик; химическая наука; халькоген; халькогенид; технология; металл