Место состава понуждения к действиям сексуального характера в системе преступлений против половой свободы и половой неприкосновенности личности - Калгужинова, А.М. (Изд-во КарГУ., 2010)
Мақалада тұлғаның жыныстық еркіндігі мен қолсұғылмаушылығына қарсы қылмыстардың түсінігі, жалпы сипаттамасы, қылмыстардың осы тобына қатысты қылмыстық құқықтық əдебиеттерде кездесетін жіктеу баяндалған. Зерттеу авторға, Қазақстан Республикасы Қылмыстық кодексінің 123- бабында көзделген норманың жыныстық қылмыстар жүйесіндегі орнын ұғыну мақсаты, қылмыстың əдісі мен тікелей объектісінің ерекшеліктерін ескере отырып, жүргізілген жіктемеге неғұрлым сəйкес келетіндігі туралы қорытындыға келуіне мүмкіндік береді. The concept of crimes against sexual freedom and a sexual personal immunity is considered in the article, their general characteristic is given, and classifications of the given group of crimes which are in the criminally- legal literature are analyzed. The carried out research has allowed the author to conclude, that the purposes of explanation of a place of the norm provided by article 123 of the Criminal code of Republic Kazakhstan, in system of sexual crimes correspond the classifications constructed on the account of features of a way and direct object of a crime.