Европейский вектор внешней политики Казахстана - Казиева, А.И.; Сарсембаев, M.А. (Изд-во КарГУ, 2010)
Еуропалық вектор дəстүрлі түрде республикамыздың сыртқы саясатының басты бағыттарының бірі болып табылады. Қазақстан Республикамыздың Еуропа Одағымен ынтымақтастығы ауқымды қарқындарды сақтап жəне өзара тиімді, өнімді болып сипатталады. Еуропа елдерінің құқық аясындағы озық жəне бай тəжірибесі осы өзара əрекеттестіктегі Қазақстан үшін ұзақ мүмкіншілік болып табылады. European orientation traditionally is one of main orientations of foreign policy of our country. Cooperation between Republic of Kazakhstan and European Union has preserved high speeds and characterized as mutual, effective and productive. Advanced and rich experience of European countries in legal system and in the sphere of law is long-term prospect for Kazakhstan in this interaction.