The relation to kurds in the residing countries (Near East, CIS) - Suinova, A.S.; Smagulova, G.M. (Ye.A.Buketov Karaganda State University Publishing house, 2010)
Мақалада Таяу Шығыс елдерінің — Түркия, Иран, Ирак, Сирия жəне посткеңестік мемлекеттер — Армения, Əзербайжан жəне Грузияның күрдтер мəселесіне байланысты ұстанымдары: шекаралық даулы жəне аталмыш мемлекеттер территориясында күрдтердің орналасуы мəселелері жан-жақты қарастырылған. В статье рассматриваются отношения и позиции отдельных стран Ближнего Востока — Турции, Ирана, Ирака, Сирии, а также постсоветских государств — Армении, Азербайджана, Грузии к курдской проблеме: пограничные споры, а также проблемы расселения курдского народа на территории данных государств.
Keywords: Near East; Turkey; Iran; Iraq; Syria; CIS; Armenia; Azerbaijan; Georgia; kurds in the residing countries; population; ethnic conflict; national policy