Қазақстан жəне Словакия Республикалары арасындағы ынтымақтастықтың негізгі бағыттары - Смағұлова, Г.М. (ҚарМУ басп., 2010)
Мақалада автор Қазақстан жəне Словакия Республикалары арасындағы ынтымақтастықтың негізгі бағыттары: сауда-экономикалық, көлік-коммуникация, энергетика, білім мен ғылым, мəдениет салаларында біршама жақсы жолға қойылғандығына тоқталды. Мемлекеттер арасындағы екі жақты ынтымақтастықты дамытуға арналған саяси-құқықтық базаның əлі де болса жасалып жатқандығына байланысты, олардың арасындағы қарым-қатынастардың деңгейін анықтайтын деректердің əзірше аз екендігі туралы тұжырым жасайды.
Основные направления сотрудничества между Республиками Казахстан и Словакия
Main areas of cooperation with the republic of Kazakhstan and Slovakia
Keywords: Қазақстан; Словакия Республикасы; КСРО; Чехословакия; коммунистік партия; социалистік даму; ЕуроОдақ; саяси даму; экономикалық даму; энергетика; трансұлттық көлік; телекоммуникация; техникалық жетістіктер