Баланың тұлғалық қалыптасуында сюжеттік-рольдік ойынның психологиялық мүмкіндіктері - Жандилдина, Р.Е.; Турсунбекова, Г.И.; Жүсіпбек, И.Б. (Е.А.Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Мектепке дейінгі балалық шақ баланың тұлға қалыптасу кезеңі. Бұл кезде өсіп келе жатқан адамның психикасы, әлеуметтік жүріс-тұрыстың әдеті қалыптасады. Дәл осы кез басқа адамдарға деген мейірімділік сезімдердің қалыптасуына өте қолайлы.
Психологические возможности сюжетно-ролевой игры в формировании личности ребенка
Psychological possibilities of the plot-role play in the formation of the child's personality
Keywords: мектепке дейінгі балалық шақ; тұлға; қалыптасу кезең; психика; әлеуметтік; әдет; мейірімділік; сезімдер