«Мұзтау» повесі жəне оның аудармасы хақында - Адаева, Е.С. (ҚарМУ басп., 2014)
Мақалада О.Бөкейдің «Мұзтау» повесі жанрлық-стилистикалық тұрғыдан талданып, авторлық экспрессияның берілу тəсілдері, оның аудармадағы көрінісі салыстырыла қарастырлып, повестің түпнұсқаға эстетикалық жағынан сəйкестігі пайымдалды. А.Кимнің осы шығарманы тəржімалауда қолданған əдіс-тəсілдерін көрсете отырып, аудармашы жіберген ауытқушылықтарға да назар аударылды.
О повести «Музтау» и его переводе
About the novel «Muztau» and it’s translation
Keywords: аударма; шығарма; О.Бөкей; туынды; қазақ тіліне аудару; түпнұсқа мəтін; аударма мəтін; еркін аударма