Жалпы білім беретін мектептердегі экологиялық білім берудің мақсаты мен мазмұны - Мусина, Р.Т.; Кейкин, Е.Қ. (ҚарМУ баспасы, 2014)
Мақалада жалпы білім беретін мектептердегі экологиялық білім берудің мақсаты мен мазмұны қарастырылған. Экологиялық білім берудің мақсаты нақты анықталып, жеке тұлғаның бойында экологиялық мəдениетті дамыту көрсетілген. Экологиялық білім берудің мазмұны педагогикалық, дидактикалық жəне əдістемелік принциптер негізінде ашылып, білім деңгейін қалыптастыратын құрылымның мазмұны келтірілген
Цели и содержание преподавания экологического знания в общеобразовательных школах
Aims and content of teaching of ecological knowledge at comprehensive schools
Keywords: гносеология; экология; мəдени-зеректік принцип; жүйелілік принцип; ғылыми принцип; фундаменталдық принцип; аксиология