Жасыл экономика: болашаққа апарар жол - Мусабекова, А.О.; Мұрат, Т.А. (Академик Е.А.Бөкетов атындағы Қарағанды университетінің баспасы, 2024)
Қазіргі таңда әлем елдері экологиялық тұрақтылықты сақтай отырып, экономикалық дамуды қамтамасыз ету мәселесіне бет бұруда. Көптеген сарапшылар жасыл экономиканы болашақ ұрпақ үшін қолайлы өмір сүру ортасын қалыптастырудың маңызды жолы деп санайды. Жасыл экономика – бұл қоршаған ортаға зиян келтірмей, табиғи ресурстарды тиімді пайдаланып, экономиканы тұрақты дамытуға бағытталған экономика түрі. Жасыл экономикаға көшу болашақ ұрпақ үшін тұрақты даму жолын қамтамасыз етіп, қоршаған ортаға ұқыпты қараудың негізгі бағытын көрсетеді.
Keywords: жасыл экономика; экология; инвестор; стратегия; инфрақұрылым; технология