Йонсондық теориялардың фрагменттерінің гибридтерінің синтаксистік ұқсастығы - Ешкеев, А.Р.; Мусина, Н.М.; Аманбеков, С.М. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университетінің баспасы, 2025)
Бұл жұмыста бiз бiрiншi реттi саналымды тiлдегi (-сигнатурадағы) йонсон- дық теориялардың фрагменттерi мен олардың гибридтерiн қарастырамыз. Атап айтқанда, жұмыс йонсондық дерлiк жиындардан алынған фрагменттердiң гибридтерi арасындағы синтаксистiк және йонсондық синтаксистiк ұқсастықтарды зерттеуге арналған. Мұнда қолданылатын негiзгi құралдар қатарына йонсондық дерлiк жиындар, олардың фрагмент- терi, сондай-ақ нормальды йонсондық теориялар мен йонсондық теориялардың гибридi ұғымдары жатады.
Keywords: бiрiншi реттi саналымды тiл; йонсондық теориялардың фрагментт; гибридтерiнің синтаксистік ұқсастық; йонсондық синтаксистiк ұқсастық; нормальды йонсондық теориялар