СРАВНИТЕЛЬНЫЙ АНАЛИЗ НАПРЯЖЁННО-ДЕФОРМИРОВАННОГО СОСТОЯНИЯ ТОННЕЛЕЙ С ОДНОРОДНОЙ И ДВУХСЛОЙНОЙ КРУГОВОЙ КРЕПЬЮ ПРИ ДЕЙСТВИИ БЕГУЩЕЙ НАГРУЗКИ - Алексеева, Л.А.; Гирнис, С.Р.; Украинец, В.Н. (Изд-во КарГУ., 2009)
Иірмелі кеңістіктегі екі қабатты жəне біркелкі қабықшаға жүгірмелі жүктелудің əрекеті туралы тапсырмаларды шешу негізінде терең орнатылған екі қабатты жəне біркелкі айналмалы қоршаумен кедергі-деформациялық күйіне салыстырмалы талдау жүргізілген. Жүктеменің қозғалу жылдамдығы дыбыс жылдамдығынан төмен алынды. Біркелкі қабықшаның, екі қабатты қабықшаның ішкі қабатының жəне айналадағы массивтің қозғалыстарын сипаттау үшін иірмелі теорияның динамикалық теңдеулері қолданылған. Екі қабатты қабықшаның сыртқы жұқа қабатының қозғалысы жұқа қабықшалар теориясының классикалық теңдеулерімен сипатталған. Есептердің нəтижелері кестелер мен графиктер түрінде көрсетілген. On base of task solution on effect of moving load on two-layer and homogeneous shells in elastic space is researched comparative analysis of tense-deformed conditions of deep tunnels with homogeneous and two-layer circular shell. Speed of movement of loading is accepted subsonic. For the description of movement of a homogeneous environment, an internal layer of a two-layer environment and a surrounding file the dynamic equations of the theory of elasticity are used. Movement of an external thin layer of a two-layer environment is described by the classical equations of the theory of thin environments. Results of calculations are submitted as tables and schedules.
Keywords: сравнительный анализ; анализ напряженно-деформированного состояния; тоннель; однородной круговой крепью; двухслойной круговой крепью; бегущая нагрузка