Шəкəрім дүниетанымындағы затшылдық ғылым дегеніміз не? - Рақымжанов, Б.Қ. (ҚарМУ басп., 2012)
Мақалада Шəкəрім Құдайбердіұлының ғылым туралы ой-толғамдары сараланды. Ойшыл көтерген «затшылдық ғылым» түсінігінің мəні тарихи-философиялық контексте талданды. Оның қазіргі замандағы мəн-маңызы мен өзіндік сипаты бағамдалды. Шəкəрім Құдайбердіұлы көрсеткен «затшылдық ғылымға» тəн басты сипаттар айқындалған.
Что такое предметные науки в мировоззрении Шакарима?
What is the subject sciences in Shakarym’s world outlook?
Keywords: затшылдық; дүниетаным; қазақ философиясы; уақыт; ғұмыр; пəн; затшылдық ғылым; концептуалды идея; ағартушы; тұлға