Бастауыш сынып оқушыларының функционалдық сауаттылығын қалыптастыру - Бакирова, И.Д.; Шулембаева, Г.Б.; Шопаева, С.Д. («Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті» КЕАҚ баспасы, 2023)
Мақалада бастауыш сынып оқушыларының функционалдық сауаттылығын қалыптастыру үшін оның теориялық негіздері анықталуы керектігі туралы айтылады. Ол теориялық негіздер алға қойылып отырған келелі мәселенің бастау көзі екендігін танытады. Функционалдық сауаттылықтың мақсат, міндеттері, мазмұны, тәсілдері және педагогикалық технологиялары баяндалады
Keywords: математикалық сауаттылық; логикалық тәсіл; жаратылыстану сауаттылығы; функционалдық сауаттылық