Саяси және құқықтық ілімдер тарихы: Оқулық - Көбеев, Е.Қ.; Ахметова, Н.С.; Байжанова, К.Т. (ҚарМУ баспасы, 2013)
Оқулық саяси-құқықтық ойдың дамуының тарихи кезеңдері жəне өркениеттік дəстүрлерімен таныстырады. Заманауи заңгер дайындауда саяси жəне құқықтық ілімдер тарихын оқып- зерттеудің танымдық, мəдени жəне тəрбиелік маңызы ерекше. Ол əлемнің көпжақтылығын жəне бірлігін, мемлекеттілікті, құқықты заңды сақтау жəне адам құқықтарын қорғау негізінде дамыту қажеттілігін түсінуге көмектеседі, отансүйгіштікке жəне əлемдік өркениет жетістіктеріне, жалпыадамзаттық құндылықтарға құрметпен қарауға тəрбиелеуге, саяси жəне құқықтық теориялар мен институттардың даму тенденцияларында дұрыс бағдар алуға ықпал етеді. Жоғары оқу орындарының студенттеріне, магистранттарына, оқытушыларына арналған.
Keywords: Саясат; құқықтық ілімдер тарихы; Ежелгі дүние саясаты; Ежелгі Шығыс елдердегі саясат; Ежелгі Греция саясаты; Ежелгі Рим саясаты; Софистердің идеялары; Сократтың идеялары; Платонның ілімі; Аристотель ілімдері; Римдік саяси-құқықтық ойлар; ЦиЦерон ілімдері; Рим заңгерлері; Ислам идеологиясы; Әл Фараби идеясы; Ибн Халдун ілімі; Халифат теориясы; Еретиктік қозғалыстар; XVI-XVIII ғғ.; Табиғи құқық теориясы; Вольтердің көзқарастары; Саяси және құқықтық идеология; Құқықтық позитивтік теориялар; Саяси бағдарламалар; Қазақстан Уәлихановтың көзқарастары Абайдың идеялары Құнанбаев А. Алтынсарин Ы. Ағартушылық көзқарастар Бөкейхан Ә. Байтұрсынов А. АҚШ Қытай Үндістан Тәуелсіз мемелекеттер Ұлт-азаттық қозғалыстар Саяси-құқықтық идеялар