Шетел тілінің мәдениетаралық қарым-қатынас құралы және тұлғаны қалыптастыру ретіндегі рөлі - Шокенова, Л.Б. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2021)
Бұл мақалада шетел тілін оқыту арқылы тілдік тұлғаны қалыптастыру, тұлғаның мəдениетаралық қарым-қатынасқа түсуі, ана тілі мен шетел тілін салыстыру, шетел тілін үйрену кезінде сол елдің мəдениетімен танысу, басқа мəдениеттерге сыйластықпен қарау мəселелері қарастырылған.
Keywords: тілдік тұлға; ана тілі; шет тілдері; мəдениетаралық қарым- қатынас; тілдік даму; мəдени дəстүрлер; лингводидактика