Компьютерді пайдалана оқытуда жаңа буын оқулықтардың əлеуеті - Бейсенова, Д.Р.; Тұрдыбекова, К.М. (ҚарМУ баспасы, 2011)
Мақалада электронды оқулықтар оқулықтардың жаңа буыны ретінде қарастырылып, оның артықшылықтары көрсетілген. Технологиялар дамыған сайын оқу үрдiсiнде дəстүрлi оқытумен қатар, дəстүрлi емес құралдармен оқыту да кең таралуда. Соның бiрi — электронды оқулық. Авторлар электронды оқулықтардың түрлерін көрсетіп, оларға қойылатын талаптарды атап өткен. Электронды оқулықтардың білім беру мақсатындағы жаңа буын оқулықтар ретіндегі негізгі функциялары берілген.
Потенциал учебников нового поколения в обучении с использованием компьютера
Keywords: электронды оқулық; технология; оқу үрдiсi; дəстүрлi оқыту; дəстүрлi емес оқыту; электронды оқулықтардың түрлері; компьютер; ақпараттық ресурстар; компьютерлік оқыту; программалық құралдар