Патоморфологические нарушения головного мозга экспериментальных животных при воздействии гексана в условиях хронического эксперимента - Бекеева, С.А. (Изд-во КарГУ им. Е.А.Букетова, 2010)
Орталық жүйке жүйесіне гексанның токсикалық əсерінің патоморфологиялық мəселелері қаралды. Негізгі, тəжірибелік егеуқұйрықтар тобының жүйке ұлпаларының белгіленген айқын түрде гистологиялық дəрмектердің қатысуымен өзгеріске ұшырауын, гексанмен үзіліссіз ингаляциялау 4 ай əсерінен кейін функционалдық өзгерістерге емес, тек қана бас миын ағзалық түрде зардап шеккенін аңғартты. Қарастырылған мəліметтер кəсіби орындарында мониторинг жұмыстарын өткізу үшін қажет. Patomorphologic problems of toxic action of hexane on axic of gravity was investigated in our research. The established deteriorative action of trophic functions of cages and dysfunction of transfer of a nervous impulse of a brain in the rats who were exposed to long inhalation effect of hexane in subacute conditions. Hence, our experiment represented the negative and toxic effect of hexane on subjected organism. The established deteriorative action of trophic functions of cages and dysfunction of transfer of a nervous impulse, was investigated in our research.