Мемлекеттік сектордағы HR - Ескерова, З.А.; Ахметова, А.С. («Академик Е.А. Бөкетов атындағы Карағанды университеті» КЕАҚ баспасы, 2020)
Мемлекеттің адам ресурстарын əлеуетін дамыту жəне ұлғайту жөніндегі жұмыстың негізгі тəсілдерін, қағидаттары мен бағыттарын айқындайтын тиімді кадр саясаты Қазақстанның бəсекеге қабілеттілігі, оның экономикасы мен азаматтардың əл-ауқаты өсуінің түйінді факторы болып келеді. Мемлекеттік деңгейінде Үкіметтің міндеттерінің бірі оны неғұрлым құзыретті, білікті жəне этикалық кадрлармен қамтамасыз ету мақсатында мемлекеттік аппаратты кəсібилендіру болып белгіленді.
Keywords: персоналды басқару; мемлекеттік сектор; мемлекеттік қызмет; еңбекақы