Сыбайлас жемқорлыққа қарсы тұру саясаты: əлемдік тəжірибе жəне Қазақстан - Жұмағұлов, Е.Т. (Қарму басп., 2014)
Мақалада автор қазіргі қоғамның өзекті мəселелерінің бірі — сыбайлас жемқорлық құбылысын қарастырды. Елдің ұлттық қауіпсіздігіне қауіп төндіретін сыбайлас жемқорлыққа қарсы саясатта жақсы нəтижеге қол жеткізе білген елдердің тəжірибесі зерттелді. Сыбайлас жемқорлықпен күрестегі əлемдік тəжірибені өз ерекшеліктерімізді ескере отырып, тиімді пайдалана білу туралы тұжырымдарды негіздеуге тырысты. Алдыңғы қатарлы дамыған елдер санатына қосылуды мақсат етіп отырған біздің ел үшін бұл саясатта нəтиже өте қажет.
Политика противодействия коррупции: международный опыт и Казахстан
International experience and Kazakhstan: politics of counteraction against corruption
Keywords: сыбайлас жемқорлық; сыбайлас жемқорлыққа қарсы саясат; сыбайлас жемқорлыққа қарсы күрестегі əлемдік тəжірибе