Қазақстан Республикасының нормативтік-құқықтық жүйесінің жалпы діни жағдайы мен ислам дамуына ықпалы - Сатанов, А.Б.; Өскембаев, Қ.С. (ҚарМУ басп., 2010)
Мақалада Қазақстан Республикасындағы діни жағдай, қозғалыс, дүниетаным мен конфессияаралық қатынастарды реттейтін нормативтік-құқықтық жүйенің деңгейі қарастырылған. Ғылыми зерттеу барысында қазіргі кездегі республиканың діни жағдайы мен исламның дамуына қатысты заң актілерінің кең кешені, дінтану саласы мамандарының ғылыми еңбектері, саясаткерлер мен мемлекеттік қайраткерлердің көзқарастары қарастырылған.
Влияние нормативно-правовой системы Республики Казахстан на религиозное положение и развитие ислама
Legal effect of the republic of Kazakhstan for religious and development of Islam
Keywords: Қазақстан Республикасы; тəуелсіздік; демократия; дін; діни жаңару; кеңестік идеология; рухани құндылықтар; ислам діні; дін туралы заң; мұсылман