Шанхай ынтымақтастық ұйымы шеңберіндегі қауіпсіздіктің аймақтық кешенінің қалыптасу мəселесі - Стамбулов, С.Б. (KSU Publ., 2017)
Мақалада Шанхай ынтымақтастық ұйымы шеңберіндегі қауіпсіздіктің аймақтық кешені мəселелеріне талдау жасалған. Автор Б.Бузан мен О.Вевердің қауіпсіздіктің аймақтық кешені теориясын басшылыққа ала отырып, Шанхай ынтымақтастық ұйымы шеңберіндегі қауіпсіздіктің аймақтық кешенінің бар екенін дəлелдеген. Сонымен қатар мақалада Шанхай ынтымақтастық ұйымы мүше- мемлекеттерінің, бақылаушы мемлекеттерінің ұстанымдары, саясаты зерттелген. Қауіпсіздіктің аймақтық кешені теориясының маңыздылығы мен рөлі қарастырылған. Шанхай Ынтымақтастық Ұйымының соңғы жылдардағы саммитеріне сипаттама берілген.
Проблема формирования регионального комплекса безопасности в рамках Шанхайской организации сотрудничества
The problem of formation of a regional security complex in the framework of the Shanghai Cooperation Organization
Keywords: Шанхай ынтымақтастық ұйымы; аймақтық қауіпсіздік; қауіпсіздіктің аймақтық кешені теориясы; сыртқы саясат; дипломатия