Бастауыш сынып оқушыларын оқытудағы жаңарту бағыттары - Кенжебаева, А.Т.; Алиева, П.С. («Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті» КЕАҚ баспасы, 2023)
Мақалада білім беру мазмұнын жаңарту – білім беру бағдарламасының құрылымы мен мазмұнын, оқыту мен тәрбиелеудің әдістері және жаңартылған білім беру мазмұнын енгізудің нәтижесі ұлттық және жалпыадамзаттық құндылықтарды бойына сіңірген, кез келген өмірлік жағдайда функционалдық сауаттылық пен бәсекеге қабілеттілікті көрсете алатын тұлғаның үйлесімді қалыптасуы мен зияткерлік дамуына қолайлы білім беру бағытын қарастырады.
Keywords: жаңашылдық; білім беру бағдарламасы; ғылым; шығармашылық қабілет.