Оқушылардың физика сабағындағы қызығушылықтарын арттыру үшін мемдарды қолдану - Бүлкенов, С.М.; Омарова, Г.С. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2025)
Мақалада физика сабағындағы оқушылардың қызығушылығын арттыру мәселесі қарастырылады. Қазіргі альфа ұрпақтың ақпаратты қабылдау ерекшеліктерін ескере отырып, сабақ барысында мемдарды қолданудың тиімділігі зерттеледі. Мемдар – оқушылардың эмоциялық есте сақтау қабілетін күшейтіп, сабақтың мазмұнын жеңіл әрі қызықты етуге мүмкіндік беретін құрал. Автор мемдарды жаңа тақырыпты түсіндіруде, тапсырмаларды орындауда және бағалау кезінде пайдалану жолдарын ұсынады. Сонымен қатар, бұл тәсілдің артықшылықтары мен оны тиімді қолданудың шарттары талқыланады. Мақала оқушылардың сын тұрғысынан ойлауын дамытуға, функционалдық сауаттылықты арттыруға және физика сабағына деген қызығушылықты жоғарылатуға бағытталған.
Keywords: физика сабағы; альфа ұрпақ; мем; есте сақтау; сыни ойлау; функционалдық сауаттылық; оқыту әдістері; мотивация; көрнекілік; бағалау; оқу процесі