ИСКУССТВОВЕДЧЕСКИЕ И ПЕДАГОГИЧЕСКИЕ ИДЕИ А.В.БАКУШИНСКОГО - Золотарева, Л.Р.; Золотарева, Я.А. (Изд-во КарГУ., 2010)
Мақалада өнертану саласындағы, эстетикалық жəне мұражай педагогикасы, көркем өнер жəне өнерді түйсіну психологиясы аясындағы зерттеуші-ғалым А.В.Бакушинскийдің теориялық жəне əдістемелік қағидалары жаңашылдық тұрғыда қарастырылады. А.В.Бакушинскийдің идеялары өнертану тарихында, көркемдік-эстетикалық тəрбие мен білім беру тəжірибесінде өз таңбасын өшпестей етіп қалдырды. Бұл еңбектер өнердің болашақ бакалаврлары үшін «Педагогикалық өнертану», «Мұражайтану» арнайы курстарын оқу кезінде негізгі құрал болып саналады.
Keywords: А.В.Бакушинский; искусствоведческая идея; педагогическая идея