Қазақстандағы эйджинг мəселелерін талдау - Газизова, М.Р. (ҚарМУ баспасы, 2020)
Қоғамның жас мөлшерінің егде адамдар үлесінің өсуі жағына қарай өзгеруі -барлық дамыған елдердегі демографиялық жағдайды сипаттайтын үрдіс. Бұл үрдіс ұзақ мерзімді, объективті шындықты бейнелейді жəне өзінің əлеуметтік жəне экономикалық салдарлары бойынша неғұрлым маңызды екенін көрсетеді. Оның қоғамға əсері тікелей де, бірнеше рет жанама да болуы мүмкін. Сондықтан бүгінгі күннің негізгі міндеті - əлеуметтік даму мен əлеуметтік саясатты қысқа жəне ұзақ мерзімді перспективада жоспарлау жəне болжау кезінде қоғамдық тəжірибеде осы үдерісті есепке алу жолдарын іздеу. Мақалада Қазақстандаға 65+ жастағы халықтың еңбек нарығында жəне мемлекеттің экономикалық дамуына əсері қарастырылған.
Keywords: демография; халықтың қартаюы; халық саны; 65 жəне одан жоғары жастағы халық