Экстремизм мен терроризмге қарсы күрестегі халықаралық тəжірибе - Райбаев, Д.Қ. (ҚарМУ басп, 2015)
Мақала халықаралық деңгейде тиісті шешімін таппай жатқан, жалпы адамзат баласы үшін қауіп туғызушы жағымсыз құбылыс болып табылатын діни экстремизм жəне терроризммен күрестегі халықаралық тəжірибені қарастыруға арналған. Зерттеуші Батыс Еуропа мен Шығыс елдерінің жəне Орталық Азия мемлекеттерінің діни экстремизм мен лаңкестікке қарсы күрес жүргізу жəне оның алдын алуға байланысты заңнамаларын шолып, əр мемлекет заңнамасындағы өзіндік ерекшеліктерді көрсетуге қадам жасады. Сондай-ақ діни экстремизм мен терроризмді халықаралық деңгейде алдын алу бойынша ұсыныстар берді.
Keywords: діни экстремизм; қол сұғушылық; нəсілшілдік; қылмыстық жауапкершілік; қауіпсіздік кеңес; Шанхай Ынтымақтастық Ұйымы; Ұжымдық қауіпсіздік туралы шарт ұйымы