Персоналды бағалаудың негізгі міндеттері мен әдістері - Бахыт, Ж.Б. (Академик Е.А.Бөкетов атындағы Қарағанды университетінің баспасы, 2024)
Кез келген ұйым жұмысының жемісті болуы персоналдың біліктілігіне ғана байланысты емес. Оларды тиімді бағалауға да байланысты. Осы орайда, қызметкерлердің еңбегі, тәжірибесі, интелекті мен адамдардың өз еңбегіне қанағаттануын ескеру арқылы басқаруды менеджмент деп атайды. Қазіргі таңда нарықтағы кәсіпорындардың бәрі дерлік техникалық жағынан тең дәрежеде қамтамасыз етілген. Сондықтан, бәсекелестік негізінен персонал және оны басқару жүйесіне байланысты болып отыр. Сол себепті, еңбекке тартылған адамдарды сақтап қалуға ғана емес, олардың біліктілігін, деңгейін арттыруға басымдық беру керек.
Keywords: персоналды басқару; менеджмент; мотивация; бағалау; персоналды бағалау; персоналды дамыту; өнімділікті басқару; ассессмент-орталық; аттестациялау