Діни дастандарды зерттеудің маңызы - Əбдуов, М.І. (ҚарМУ баспасы, 2011)
Қазақ фольклорының бай мұрасының жарқын үлгілерінің бірі — діни дастандар болып табылады. Бұл бағыт шығармаларын еліміз тəуелсіздік алғаннан кейін барып қана терең жəне жан-жақты зерттеуге мүмкіндік туды, сондықтан соңғы жиырма жыл ішінде бұл салада жаңа ғылыми идеялар пайда болды. Діни дастанның жеке зерттелу қажеттілігі туғандығы анық еді. Аталған ғылыми мақалада діни дастанның қазақ фольклорындағы орнын анықтаумен байланысты бірқатар сұрақтар қарастырылды.
Важность исследования религиозных эпосов
Keywords: ақындық өнер; суырыпсалмалық дəстүр; көне дəуір; ХІХ ғасырдың соңы; халық ақындарының шығармалары; ақындар айтысы; діни қағидалар; қазақ баспасөзі; Қасиетті Құран сүрелері; Мұхаммед (с.ғ.с.) пайғамбардың хадистері; діни дастандар; діни толғау-жырлар; діни ой- пікірлер