Физикалық түсініктерді қалыптастыру барысында оқушылардың әмбебап оқу құзыреттіліктерін дамыту - Рахишева, Г.О. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2025)
Қазіргі қоғам дамуы білім беру мақсаттары мен тәсілдерінің түбегейлі өзгеруін көрсетеді. Білім беру нәтижесін пәндік білімнің жиынтығы емес, әмбебап дағдылар жүйесі ретінде қарастыру жаңа мектептік білім берудің бағыттарын айқындайды. Жұмыста оқушылардың жаңа білімді өз бетінше меңгеруін, оқу үдерісін ұйымдастыруын қамтамасыз ететін әмбебап оқу әрекеттерін қалыптастыру мәселесі талқыланады. Сонымен қатар, зертханалық жұмыстар барысында физика пәнінде әмбебап оқу әрекеттерін дамытуға арналған практикалық ұсыныстар ұсынылады.
Keywords: әмбебап оқу әрекеттері; білім беру мақсаттары; пәнаралық байланыс; зертханалық жұмыстар; физика пәні