Обзор видов рода Prangos Lindl. (Apiaceae Lindl.) Западного Тянь-Шаня - Мухтубаева, С.К. (Изд-во КарГУ им. Е.А.Букетова, 2010)
Мақалада Батыс Тянь-Шань тауында өсетін Prangos Lindl. туысының жан-жақты сараптамасы жүргізілді. Олардың арасында 7 түр, 1 эндемик бар. Осы туыстың ішінде ең кең таралған жəне белгілісі болып P. рabularia Lindl. жəне P. didyma (Regel) M.Pimen. et V.Tichomirov түрлері есептеледі. Түрлерді анықтау үшін кілттер берілген, əрбір түрдің өзіндік типі, негізгі синонимдері, экологиялық бейімделуі жəне географиялық таралуы əр аймақтарға байланысты көрсетілген, сондай-ақ аймаққа тəн таксондар анықталған. The mentioned article gives critical descriptions and inspection of the Prangos Lindl. genus (king) spread in the Western Tien-Shan. In Western Tien-Shan sort Prangos Lindl. includes 7 species, with 1 endemic. The most widespread and known something like that is: P. рabularia Lindl. And P. didyma (Regel) M.Pimen. V.Tichomirov. Keys for definition of species are resulted, for each kind the type, the basic synonyms, ecological affiliation and geographical distribution according to division into districts is underlined. Taxons typical for the given region are described.