Виктимное поведение потерпевшего как способ конфликтного взаимодействия при расследовании преступлений - Сембекова, Б.Р. (Изд-во КарГУ, 2012)
Мақала жəбірленуші тұлғасының қылмыстық іс-əрекеттің механизміндегі əрекеттесу субъектісі жəне қылмыстық сот өндірісіндегі объективті шындықты анықтау үрдісіндегі қылмыстық қолсұғушылықтың объектісі ретіндегі рөлі мен маңызын қарастыруға арналған. Виктимді мінез- құлықты қылмысты ашу, тергеу жəне алдын алу кезіндегі қақтығыстық қатынас жағдайында қамтамасыз етудің тактикалық құралдарының үлгілік негізі ретінде қарастыруға баса назар аударылған. Виктимді мінез-құлық қақтығыстық қатынас əдісі ретінде қылмыс оқиғасының объективті-субъективті факторларын анықтау əдістерін анықтайтын, қақтығыста əрекет ету мəнері бəсекелестікпен анықталады. The article is considered the role and importance of the victim's identity as a subject of interaction in the mechanism of criminal activity and as an object of criminal assault in the process of establishing the objective truth in criminal proceedings. Special attention is paid to the disclosure of victim behavior as a model basis for determination of tactical means of maintenance at conflict interaction in detecting, investigating and preventing crimes. Victim behavior as a means of conflict interaction is determined by the style of acting in the conflict — rivalry, revealing the methods of establishing objective — subjective factors of the crime development.