Нұрқазған кен орынының геологиялық және экологиялық маң. - Даулетхан, Р. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды Университеті, 2025)
Мақалада Нұрқазған-Саз кен орнының гелогиялық және экологиялық мәселелері жөнінде айтылады. Кен орынының қоршаған ортаға тигізетін түрлі физикалық, химиялық және радиациялық әсерлері тілге тиек етіліп, оны тежеудің, зарарсыздандырудың негізгі жолдары қарастырылады. Зерттеу барысында анықталған мәліметтер мен деректерге сай биологиялық рекультивация кезеңдерін жүргізу үшін қандай көпжылдық шөптесін өсімдіктер егілуі қажет екендігі ұсынылады.
Современное состояние и перспективы развития географической науки Казахстана.
Keywords: Кәсіпорын; климат; ластану; мониторинг; қоршаған орта; радиациялық әсер; Нұрқазған-Саз кен орны