Қасым Аманжоловтың шығармаларындағы ұлттық өршіл рух - Сатова, З.К. (ҚарМУ басп., 2013)
Мақалада Қасым Аманжоловтың шығармалары бүгінгі уақыт талабы тұрғысынан қарастарылды. Ақынның қазақ поэзиясына қосқан жырлары күн өткен сайын əрбір жаңа буын, жас ұрпақпен бірге жаңғырып, əр қырынан жарқырай көрінуде. Қ.Аманжолов шығармаларын ғылыми тұрғыдан зерттеу ісі де өз жалғасын тауып келеді. Мақала авторы ақын шығармашылығын, поэзиясын зерртеушілердің еңбектерін талдап, Қ.Аманжолов шығармаларындағы ұлттық рух мəселесін көтерді.
Национальный дух в произведениях Касыма Аманжолова
National spirit in the works of Kasim Amanzholova
Keywords: уақыт пен кеңістік; танымал қаламгер; жауһар жырлар; өршіл рух; ақындық жол; рухани жарастық; көркемдік ізденіс; эстетикалық талап-тілек