Жаратылыстану пәнінен оқушылардың функционалдық сауаттылығын қалыптастыру - Абильдина, С.К.; Копбалина, К.Б. (Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті КЕАҚ баспасы, 2023)
Мақалада оқушылардың функционалдық сауаттылығын қалыптастыру қажеттілігі негізделіп, жаратылыстану сауаттылығын қалыптастыру ерекшеліктері сипатталған, тапсырмалар мысалдары келтірілген. Осы мақаланы жазуға себепші болған АР14870260 "Білім беруді цифрландыру жағдайында бастауыш сынып оқушыларының функционалдық сауаттылығын дамыту" ғылыми жобаны әділ де, дұрыс бағалағаны үшін ҚР БҒМ Ғылым комитетіне алғысымыз шексіз.
Keywords: халықаралық зерттеулер; функционалдық сауаттылық; математикалық сауаттылық; оқу сауаттылығы; жаратылыстану-ғылыми сауаттылығы