Проблема исполнения судебных решений в Республике Казахстан - Абдрахманова, З.К.; Сарсембаев, М.А. (Изд-во КарГУ, 2010)
Осы уақытқа дейін атқару өндірісінің тиімділік мəселесі аса өзекті, себебі cот шешімдерінің тиісті жəне тиімді орындалуы халық жағынан сенімділікке ие болған сот жүйесінің бекемдеуіне жəне дамуына маңызды шарт болып тұр. Сот шешімдері қаншалықты тез жəне сапалы орындалғанына байланысты, халықтың жəне бүкіл қоғамның адам құқығын жəне мүддесін қорғау тəсілі ретінде қолданылатын сот процедурасына сенім дəрежесі, оған қоса мемлекеттің беделі артады. In this is discussed the problem of efficiency of executive manufacture which is till now extremely actual as appropriate and effective execution of judgements is an all-important condition for strengthening and development of citizens of judicial system effective and enjoying confidence from outside. From that, how fast judgements also are qualitatively executed, degree of trust of citizens and all society to legal proceedings as to a way of protection of the broken rights and interests, and also prestige of the state depends.
Keywords: правосудие; правовая практика; судебный акт; судебная власть; защита прав человека; судоисполнение; исполнительное производство; реформы в судебной системе; правовая норма