Атмосферные загрязнения г. Караганды - Жакатаева, Б.Т.; Журавлева, З.П. (Изд-во КарГУ им. Е.А.Букетова, 2010)
Мақалада Қарағанды қаласындағы атмосфера ластану ерекшеліктері, ластанудың уақыт жəне кеңістік бойынша өгеруі, құрамы қарастырылған. Ауа ластану деңгейі, ластану түрлері, маусым бойынша таралу ерекшеліктері анықталған. Сонымен қоса ластанудың негізгі көздері, таралу көлемдері талданған. This article reviews the features of environmental air pollution in Karaganda area. Changes in air pollution levels and contents of pollution were studied across time and geographic distribution. The levels of pollution, the types of pollution, and seasonal distribution were considered. In addition, the main sources and volumes of pollution were estimated.