Мультимедиалық оқу əдісінің бірі ретінде физикалық процестерді модельдеуді қолдану мүмкіндіктері - Балабеков, Қ.Н.; Зеилбекова, Ж.Қ.; Жалғасбекова, З.Қ. (ҚарМУ басп., 2015)
Мақалада физика бойынша электронды оқулық мысалында физикалық үрдістерді модельдеуді қолдану мүмкіндіктері қарастырылды. Авторлар «Microsoft Visual Studio 2010» мультимедиалық электрондық оқу құралын шығарған. Бұл кітап оқушыларға қажетті жаңа компьютерлік технологиялар қолданудағы білім мен дағдыларды қалыптастыруға көмектеседі. Оқу құралында шығарылған физикалық үрдістердің математикалық моделі негізінде компьютерді оқу жүйесінде қолданудың қажеттігі көрсетілді.
Возможности применения моделирования физических процессов как одного из методов мультимедийного обучения
Possibility application design of physical processes as one of methods of the multimedia educating
Keywords: мультимедиалық əдістер; модельдеу; математикалық модель; электронды оқу құралы; компьютерлік технологиялар; физикалық процестер; инструменталды орта