Математиканы оқытуда дидактикалық ойындарды қолдану мəселесі жайында - Кервенев, Қ.Е. (Қарму басп., 2012)
Мақалада математика сабақтарында дидактикалық ойындарды қолдану мен ұйымдастырудың негізгі принциптері мен оның оқушылардың танымдық қызметін белсендірудегі рөлі айтылған. Сонымен қоса «Суретшілер жарысы», «Математикалық лото», «Сиқырлы шаршылар», «Дөңгелене жүгір», «Ең жақсы есепші», «Гүл», «Өз жауабыңды тап» тəрізді негізгі ойын түрлері қарастырылған. Дидактикалық ойындарды жүргізудің негізгі шарттары мен оларды дайындауға қойылатын талаптар анықталған. Дидактикалық ойынның құрылымы, функциялары, түрлері мен кезеңдері, таным процесінің қандай да бір бағытына əсер ететін ойын қызметінің əдістері мен формалары айқындалған.
О вопросах применения дидактических игр при изучении математики
About questions of using didactic games when studying mathematics
Keywords: дидактикалық ойындар; дидактикалық ойын материалдары; технология; халық педагогикасы; суретшілер жарысы