ІШКІ АУДИТ ЖӘНЕ БАҒАЛАУДЫҢ ӨЗЕКТІ МӘСЕЛЕЛЕРІ МЕН ДАМУ БОЛАШАҒЫ - Касымова, Н.А. (Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті КЕАҚ баспасы, 2023)
Қазіргі уақытта кəсіпкер тек тəуекелден аулақ болуды қажет етпейді, оны алдын-ала болжауды, сонымен бірге оны ең төменгі деңгейге дейін азайтуғатырысады. Ол ҥшін экономикалық, қҧқықтық жҧмысты, бухгалтерлік (қаржылық) есеп пен бағалауды дҧрыс қою арқылы қызметкерлердің де, тҧтастай алғанда компанияның да қызметіне тҧрақты жəне уақтылы бақылауды өткізу қажет. Осылайша, осы мақаланың мақсаты - есеп, ішкі аудит жəне бағалаудың өзекті мəселелері мен даму болашағын зерттеуде. Мақала нысаны-есеп, ішкі аудит жəне бағалау процесі.
Keywords: өзекті мəселелер; даму болашағы; есеп; ішкі аудит; бағалау; кəсіпорын; функциялар