Позитивті йонсондық теориясы фрагментінің категориялылығының қасиеті - Ешкеев, А.Р.; Жумабекова, Ғ.Е.; Сейтжан, Н. (ҚарМУ баспасы, 2015)
Бұл мақалада йонсондық жиындар модельдерін құру арқылы йонсондық теорияның ішкі құрылымын сипаттау жəне йонсондық жиындарды қолдана отырып, позитивті йонсондық теориясының фрагментінің категорлылығының қасиетін дəлелдеу қарастырылады.
Keywords: йонсондық жиындар; йонсондық теория; кемел теория; йонсондық фрагмент; экзистенциалды тұйық модель; категорлылық